Start je eigen campagne

Hier vind je meer informatie om je eigen campagne te starten. Doe je liever een vrije bijdrage gebruik onderstaande link

samen_Sterker

Word fondsenwerver en start jouw eigen inzamelactie!

Wil je zelf een actie opzetten ten voordele van MS-Liga Vlaanderen en ervoor zorgen dat 4100 personen met MS geholpen worden? Dat kan! MS-Liga Vlaanderen helpt jou graag op weg en zorgt ervoor dat het ingezameld geld goed wordt besteed. Zet je ideeën daarom om tot fondsenwervende campagnes en help ons anderen te helpen.  

 

Help inzamelen!

Jong en oud, groot en klein, particulieren, verenigingen en bedrijven. Iédereen kan zijn of haar steentje bijdragen! Ben jij iemand die graag creatief bezig is, het heft in eigen handen neemt en anderen motiveert? Dan ben jij de geknipte persoon om een eigen fondsenwervende campagne op te starten! Vraag je jezelf af hoe je dit moet aanpakken en welke ondersteuning je van MS-Liga Vlaanderen kan verwachten? Volg simpelweg onderstaande 5 stappen. 
 

Organiseer zelf een inzamelactie via dit stappenplan

STAP 1: Doe inspiratie op en bedenk een campagne

Waar krijg jij energie van? Waar zou je zelf graag aan deelnemen of wat zou je zelf graag (ver)kopen? Bedenk een fondsenwervende activiteit waar je helemaal achterstaat en waar je voor de volle 100% voor wilt gaan. Organiseer je een klassieke wafelenbak, een quiz, een wandeltocht, een kaas- en wijnavond of kies je toch voor wat meer uitdaging en verzin jij een geheel nieuw concept? Alles kan en mag. 

Ben je iemand die graag in teamverband werkt of kom je graag met je hele organisatie in actie voor MS-Liga Vlaanderen? Ook dat kan. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden. 

STAP 2: Contacteer Elke en bespreek jouw actie.

Weet je hoe je in actie wilt komen en staat je idee op punt? Contacteer Elke Saron, onze verantwoordelijke voor fondsenwerving, via e-mail (fondsenwerving@ms-vlaanderen.be). Zij zal persoonlijk met jou contact opnemen om jouw campagne te bespreken. Voldoet jouw inzamelactie aan de actievoorwaarden en ben je akkoord met ons algemeen beleid voor initiatiefnemers? Dan wordt jouw actie geregistreerd en ontvang je een officieel attest.  
 

STAP 3: Zet je actie op poten.

Plan je steunactie: prik een geschikte datum, zoek een ideale locatie, motiveer de geschikte partners/sponsors en ga van start. Ook hier sta je er niet alleen voor: MS-Liga Vlaanderen voorziet een ondersteunende rol gedurende je hele actie. Wat kan je van ons verwachten? 

  • Aanleveren van promotiemateriaal: heb je nood aan stickers, bedankkaartjes, banners, vlaggen of T-shirts. Wij voorzien je van de juiste goodies (laatste drie enkel in bruikleen). Het materiaal is beperkt beschikbaar en moet op voorhand worden aangevraagd. 

  • Het bekendmaken van je campage: op vlak van marketing en communicatie dragen wij als organisatie graag ons steentje bij. We zetten zowel onze website, onze Facebookpagina, onze elektronische nieuwsbrief als ons tijdschrift op het juiste moment in om jouw actie mee kenbaar te maken. 

  • Administratieve ondersteuning: we geven je voldoende tips & tricks om je actie van A tot Z administratief in orde te brengen. Denk hierbij o.a. aan een officieel attest voor je actie, coördinatie van binnenstromende giften of het overhandigen van een cheque. 

STAP 4: Inspireer, motiveer en verzamel geld

Eens je actie volledig is opgestart, is het aan jou! Inspireer en motiveer anderen om jouw campagne te steunen en verzamel zo centjes ten voordele van MS-Liga Vlaanderen.

STAP 5: schenk je verzameld geld aan MS-Liga Vlaanderen

Is jouw fondsenwervende campagne afgerond? Super! Bezorg ons een klein verslag van hoe het is geweest en bezorg ons ook zeker ondersteunend beeldmateriaal, zoals foto’s van jouw actie, waardoor je anderen kan inspireren en motiveren om iets gelijkaardigs te organiseren. 

Stort ten slotte de opbrengst van je actie op ons rekeningnummer: BE17 7333 3773 3721. Vermeld hierbij de afgesproken mededeling, zodat wij deze centjes kunnen toewijzen aan jouw campagne. Het actiegeld overmaken kan alleen via een overschrijving en (voorlopig nog) niet via ons online giftenplatform. 

Willen mensen jouw actie graag steunen met een directe gift? Dan kan. Zij kunnen hun vrije gift storten op ons rekeningnummer BE17 7333 3773 3721 met de vermelding ‘GIFT + naam van de actie’. Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat je voor een gift van €40,00 slechts €22,00 betaalt. LET OP: een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat. Ontdek onze 4 vuistregels voor een fiscaal attest op onze FAQ-pagina.  

Doe inspiratie op

Wil je graag inspiratie opdoen om je eigen campagne te beginnen? Surf dan naar ons campagne archief. Wil je liever een lopende campagne steunen? Neem dan zeker een kijkje op ons campagneoverzicht!