Schenken en legateren. Beide zijn het woorden die we liever niet al te veel in de mond nemen. Het doet ons namelijk denken aan het einde. Toch zijn wij ervan overtuigd dat beide woorden (schenken en legateren) ook zoveel moois in zich hebben. Door na te laten aan het goede doel blijven je idealen en dromen verder leven. Én kan je deze dromen omzetten in werkelijkheid. 

legateren

Werk mee aan de toekomst voor personen met MS

Je kan ervoor kiezen om iets na te laten aan MS-Liga Vlaanderen. Dit zal een grote impact hebben op de samenleving. Denk maar aan de volgende generatie van personen met MS die we hiermee kunnen verder helpen, toegepast wetenschappelijk onderzoek naar MS dat we verder kunnen financieren, de vakantiewerking uitbreiden, kinderen met een ouder met MS op weekend blijven sturen. En nog zoveel meer. Zodat alle personen met MS en hun naasten een waardig en kwaliteitsvol leven kunnen leiden. Dat is waarvoor we het doen, iedere dag opnieuw. 

En jij? Jij kan deel uitmaken van dat verhaal en de toekomst van MS-Liga Vlaanderen garanderen. Heb je interesse of wens je graag meer info over schenken en legateren, neem dan contact op met Elke!

Waarom nalaten of schenken aan een goed doel?

Schenken en legateren gaat niet altijd over ‘alles nalaten aan een goed doel’. Daar kan het over gaan, als dat jouw wens is. Maar dat is zeker geen vereiste. Schenken of legateren aan een goed doel gaat over zoveel meer en kent zoveel verschillende gedaantes. Het kan gaan over een vrouw die haar zaken op orde wilt stellen aangezien ze geen familie meer heeft en iets nuttig wil doen met haar erfenis, vanwege haar persoonlijke connectie met MS. Maar het kan ook gaan over een man die – naast zijn vrouw en kinderen – ook zijn dromen wil najagen en iets wil betekenen voor anderen (door na te laten aan een goed doel zoals MS-Liga Vlaanderen). 

Wij maken jou graag wegwijs in het landschap van schenken en legateren. Wij geven jou – samen met onze partner Testament.be - een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten.  

schenken bij leven

Schenken bij leven

legateren

Legateren

Afschaffing van het duolegaat

Sinds 1 juli 2021 is het in Vlaanderen niet meer aangewezen om verre familie of vrienden in een testament te bevoordelen via een duolegaat.

Testament.be

MS-Liga Vlaanderen en Testament.be zijn al meer dan 15 jaar trouwe partners en samen proberen we het belang van legaten en schenkingen aan het goede doel in de kijker te zetten. Ben jij van plan om te schenken of na te laten aan een goed doel? Dan raden wij jou aan om contact op te nemen met MS-Liga Vlaanderen. Wij brengen je – volledig vrijblijvend – in contact met onze experten. Op die manier krijg je de juiste informatie met betrekking tot jouw specifieke situatie. Dankzij deze gratis expertise hoeft het voor jou geen zoektocht te worden om te legateren aan MS-Liga Vlaanderen.