Ruim 25.000 Nederlanders en 13.000 Belgen ondervinden dagelijks de gevolgen van MS, een chronische zenuwziekte met een onzeker verloop. Te lang kreeg deze ziekte onvoldoende aandacht, een oplossing voor deze ziekte is er daarom nog niet. Veel geld, voor o.a. onderzoek, is nodig om ons einddoel te bereiken: een MS-vrije wereld. Als één van de stappen om dit te bereiken stellen we hier het project Klimmen tegen MS voor. Samen zoveel mogelijk geld ophalen om noodzakelijk onderzoek te ondersteunen. Samen naar de top van de Mont Ventoux om te laten zien dat alles mogelijk is.

afbeelding
logo klimmen tegen ms

Een onvergetelijke ervaring

Deelnemen aan Klimmen tegen MS staat garant voor een onvergetelijk evenement, dat elk jaar plaats vindt rond pinkstermaandag. Om te zorgen dat alle deelnemers hun eigen maximale prestatie kunnen leveren zorgen de organisatoren ervoor dat alles, van verzorging en onderhoud van materiaal tot begeleiding en voeding, tijdens het evenement optimaal geregeld is. Deelnemen aan Klimmen tegen MS is een ervaring die je altijd bij blijft, niet voor niets doen veel deelnemers meerdere jaren na elkaar mee. Het is geen massaal en onpersoonlijk evenement. Samen en persoonlijk staan voorop.

Tijdens Klimmen tegen MS komen mensen in beweging voor een MS-vrije wereld maar ook voor een wereld waarin ze laten zien dat MS niet betekent dat je bij de pakken neer moet gaan zitten. Ondanks dat er soms belemmeringen zijn geeft het gezamenlijk in beweging komen kracht, om de top te behalen maar ook in het dagelijkse leven van personen met MS.

Wetenschappelijk onderzoek

Ook MS-Liga Vlaanderen droomt van een MS-vrije wereld en vindt het belangrijk om wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen. Bovendien geloven we in de kracht van samen in beweging te zijn en zo een uitdaging te realiseren. Daarnaast draagt een evenement zoals Klimmen tegen MS ook bij tot de bewustwording over MS. Daarom bekijken we of we in de toekomst dit evenement mee kunnen ondersteunen zodat ook Vlaamse teams kunnen Klimmen tegen MS.

Overzicht van de campagnes

Deze groepen zetten zich in voor MS via de Klimmen Tegen MS campagne.

61% collected for the Klimmen tegen MS campaigns
€2.150
€3.500