Als ex-directeur van MS-Liga Vlaanderen (sinds 2023 op pensioen), vader van 2 kinderen en grootvader van 4 kleinkinderen heb ik af en toe nood aan een ontsnapping. Ik ben een hartpatiënt en daardoor is wandelen voor mij de beste optie om in beweging te blijven. Bijkomend ben ik een enorme natuurliefhebber, wat het wandelen des te aangenamer maakt! 

luc2

16 jaar gewerkt voor en tussen personen met MS

In 2023 ben ik gestart met mijn pensioen. 16 jaar lang heb ik het beste van mezelf gegeven - samen met alle medewerkers en vrijwilligers binnen MS-Liga Vlaanderen - om onze werking zo goed mogelijk uit te bouwen. Dit betekent dat ik 16 jaar lang voor en tussen personen met MS heb gewerkt. Al die jaren hebben me doen beseffen hoe sterk personen met MS zijn. Vaak sluimeren er heel wat zichtbare of onzichtbare beperkingen die het aspect 'leven met MS' moeilijk maken. Toch vinden zij de kracht om er het beste van te maken. Dit kan ik alleen maar bewonderen.

MS-express: toegankelijk voor iedereen

In het allerlaatste artikel waaraan ik heb meegewerkt in ons ledentijdschrift MS-Link, pleit ik ten volle voor beweging. De laatste jaren toont onderzoek aan dat dit enorm belangrijk is voor personen met MS. Bewegen of sporten moet niet altijd in de extreme zin van het woord zijn. Je kan perfect in beweging komen, volledig op je eigen tempo en mogelijkheden.

De MS-express is een ideale gelegenheid om dit in de verf te zetten en tegelijk om het bewegen te stimuleren. Dat er ook een sponsorinitiatief aan verbonden is, geeft de MS-express een extra boost.

Wandelen is zowel fysiek als mentaal belangrijk voor mij. Fysiek houdt het me zo veel mogelijk in vorm; mentaal is het ideaal om los te laten en in het moment te zijn.
Luc

Ontdek de andere ambassadeurs