Ik ben Griet (40 jaar) en identificeer mezelf als een echte levensgenieter. Mijn energie haal ik uit wandelen en creatief bezig zijn, ook koken en reizen zijn een passie. Ik probeer alles mee te nemen wat op mijn pad komt. Zo kreeg ik de kans om samen met een lotgenoot met MS de AMALIA'S op te richten, een afdeling van MS-Liga Vlaanderen die activiteiten organiseert voor actieve personen met MS. 

griet

Wandelen als uitlaatklep

Toen ik in 2021 de diagnose MS kreeg, stond mijn wereld even stil. Ik was mezelf kwijtgeraakt, maar dankzij de steun van familie, vrienden en MS-Liga Vlaanderen kon ik de aandoening een plek geven in mijn leven. Ik heb geleerd dat mijn leven veel meer is dan ziek zijn, met een positieve mindset, de juiste begeleiding en een warme entourage kan ik veel aan.  

Na mijn diagnose focuste ik me op wandelen. Dit is een echte uitlaatklep voor mij. Iedere ochtend ga ik wandelen op de dijk, op het strand, in de duinen of in de polders. Vaak alleen, soms met vrienden of familie. Op die momenten kan ik mijn hoofd legen, alle zorgen laten wegwaaien met de wind. De natuur geeft me heel veel rust, maar tevens haal ik er enorm veel energie uit. Tijdens mijn wandelmomenten kan ik even stilstaan bij het leven: wat was, is en nog zal komen. 

Er heerst nog altijd veel onbegrip voor MS, vooral wanneer mensen getroffen worden door de onzichtbare symptomen van MS. Opmerkingen zoals 'Je ziet er toch gezond uit?' komen hard binnen als je dagelijks op heel wat belemmeringen botst door je aandoening. Uiteraard raakt me dit, maar ik bekijk het leven met een positieve bril, ook op mindere dagen!
Griet
wanf

Ik wandel mee tijdens de MS-express

Samen met afdeling Brugge/Oostkust

Bewegen is gezond, voor iedereen! De MS-express is heel mooi initiatief waar lotgenoten samen en toch apart wandelen voor het goede doel. Het eerste weekend van mei zal ik dan ook samen met lotgenoten uit mijn regio meestappen tijdens de Tweedaagse van Blankenberge. Dit is een georganiseerde wandeling met verschillende aantal kilometers waardoor het voor iedereen mogelijk is om deel te nemen. Zo start ik de MS-express: een maand lang in beweging komen voor MS. Volledig op mijn eigen tempo, samen met vrienden en familie.

Ontdek de andere ambassadeurs