Ik ben Inge (53 jaar) en kreeg in 2008 de diagnose MS. Om met mijn MS om te gaan, heb ik me gericht op een gezonde levensstijl, inclusief regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en het omringen van mezelf met vrienden, familie en lotgenoten. Ik probeer mijn beste leven te leiden, ondanks de uitdagingen die MS met zich meebrengt.

inge

In beweging blijven

Het is een passie van mij om actief te blijven en te genieten van de voordelen van lichaamsbeweging, ook met een chronische ziekte. Ik ben niet altijd even sportief geweest als nu. Mijn sportieve levensstijl is begonnen in 2020, toen ik heb deelgenomen aan het wetenschappelijk onderzoek ‘Run for your brain’. Via een trainingsschema bouwde ik mijn kilometers op. Sindsdien probeer ik 3 keer per week te gaan lopen. Ik doe telkens een korte loop, een intervaltraining en een langeafstandsloop. Deze laatste doe ik liefst met mijn loopmaatje. We kunnen onderweg lang bijpraten, verkennen nieuwe wegen in elkaars buurt en blijven zo elkaar motiveren. 

Lopen geeft me een gevoel van vrijheid en het stelt me in staat om mijn lichaam te blijven uitdagen op een manier die voor mij haalbaar is. Het helpt me ook om mijn geest te ontspannen en mijn energie te verhogen. Het heeft een positief effect op mijn fysieke en mentale gezondheid.

inge-ekiden

Waarom kom ik in beweging voor MS?

Mijn deelname aan de MS-express

Ik neem deel aan de MS-express omdat ik het belangrijk vind om een stem te geven aan personen die leven met MS. De campagne biedt een platform om bewustzijn te creëren, steun te bieden aan de MS-gemeenschap en fondsen te werven voor diensten die essentieel zijn voor mensen met MS. Ik zou anderen aanmoedigen om deel te nemen aan de MS-express omdat het een geweldige manier is om bij te dragen aan een belangrijke zaak, samen te komen met gelijkgestemde individuen en een positieve impact te hebben op het leven van personen met MS. Bovendien werk je tegelijkertijd ook nog eens aan je eigen gezondheid, door op je eigen tempo iedere dag in mei te bewegen.

Aan mijn lotgenoten wil ik meegeven: blijf hoopvol, wees mild voor jezelf en omring jezelf met vrienden en familie. Samen kunnen we sterker zijn dan MS.
Inge Van De Velde

Ontdek de andere ambassadeurs