Enkele jaren geleden kreeg mijn broer een moeilijk te vatten diagnose: MS. Sindsdien ben ik me actief beginnen inzetten voor MS en MS-Liga Vlaanderen. In mijn eigen omgeving merk ik dat MS vaak een onbekende aandoening is en hier wil ik verandering in brengen. Ik trek daarom mijn loopschoenen aan tijdens de MS-express en kom in beweging voor MS.

fred

Het begin van de MS-express

Laten we samen even teruggaan naar 2021. Een jaar waarin corona nog steeds een grote rol speelde in ons leven, we enkel in bubbels mochten samenkomen met anderen, mondmaskers een must waren en wandelen/lopen steeds populairder werd bij een groot deel van de bevolking. Het was immers ook het enige wat we wél mochten doen in die periode: naar buiten gaan om te bewegen.

In dat helse jaar is bij mij het idee ontstaan om een campagne op te richten om mensen te motiveren om in beweging te komen. Meer specifiek: in beweging komen voor MS. Twee vliegen in één klap: je komt in beweging en werkt aan je eigen gezondheid én je zet je in voor het goede doel. 

Met veel trots kan ik dus zeggen dat de MS-express mijn kindje is. In het eerste jaar was dit een Facebookactie, waar mensen in een Facebookgroep samenkwamen om hun kilometers te registreren, geld in te zamelen én leuke foto's en verhalen met elkaar te delen. Dit is uitgegroeid tot de MS-express zoals die vandaag op de website van MS-Liga Vlaanderen staat. Waar er ruimte is om je verhaal te delen (op je eigen actiepagina), geld in te zamelen en verhalen of foto's van anderen te ontdekken.

Als iedereen naar eigen vermogen - sportief en/of financieel - zijn steentje bijdraagt, bouwen we allemaal samen een grote en sterke muur tegen MS!
Frederik
frederik2

Lopen is mijn passie

Met al meer dan 100 marathons op mijn naam, kan ik concluderen dat lopen een echte passie (of obsessie?) is voor mij. Lopen brengt me verder: letterlijk en figuurlijk. Zelfs als ik met tegenzin vertrek, ben ik na amper 10 minuten toch blij dat ik mijn loopschoenen heb aangetrokken. Ik voel me altijd herboren als ik terug thuiskom na een loop-uitje. 

Uiteraard besef ik dat niet iedereen zo veel kan lopen als ik. Voor mijn broer met MS is lopen bijvoorbeeld een grotere uitdaging, maar met mijn enthousiasme probeer ik toch ook hem aan het lopen te krijgen. Soms gaan we samen op pad, volledig op zijn tempo en maken we er een klein familie-momentje van.

Ontdek de andere ambassadeurs