Wij zijn Joppe (22 jaar) en Selle (24 jaar) en delen een passie voor sport. Na onze sportopleiding aan de hogeschool hebben we samen FitChro opgericht, een bedrijf dat fysieke en mentale begeleiding biedt speciaal voor mensen met een chronische aandoening. Het ontstaan van FitChro komt eigenlijk door onze mama, die meer dan 10 jaar geleden de diagnose MS kreeg.

fitchro

Sporten en MS kunnen hand in hand gaan

Vanuit onze ervaringen bij FitChro zien wij dagelijks heel wat personen met MS die aan het bewegen zijn. Het is ontzettend belangrijk en levert erg mooie resultaten op. Wijzelf zien bij onze leden niet alleen een stabilisatie, maar zelfs een verbetering van de fysieke prestaties. Dat zorgt er dan weer voor dat deze personen zich beter in hun vel voelen. We willen door middel van sport dus een positieve invloed hebben op het leven van onze leden (waaronder ook heel wat personen met MS). De samenwerking tussen MS-Liga Vlaanderen en FitChro zorgt ervoor dat wij ontzettend veel personen met MS in Vlaanderen aan het sporten krijgen. 

De MS-express vormt voor ons de ideale training om ons voor te bereiden op dé uitdaging van ons leven, namelijk de Ironman van Kopenhagen. Een Ironman is een triatlon van formaat: 3,8 km zwemmen, een fietsrit van 180 km en dan nog eens een marathon (42,2 km) lopen. We moeten dus heel wat kilometers in de benen krijgen en dit koppelen we aan de MS-express. Samen als broers gaan we trainen, afzien, nieuwe uitdagingen aangaan en ze overwinnen. Tegelijkertijd zamelen we geld in voor het goede doel. Dit geeft enorm veel voldoening.

Op je eigen tempo

Het mooie aan de MS-express is dat iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen tempo. Ook dit valt mooi binnen de visie van FitChro: sport op maat voor mensen met een chronische aandoening. Iedereen kan in beweging komen. Of je er nu voor kiest om te wandelen of te lopen en dit voor 1 km of 5 km. Iedere vorm van beweging is goed voor jou. En tijdens de MS-express is iedere vorm van beweging ook nog eens goed om MS-Liga Vlaanderen te ondersteunen! 

Ontdek de verhalen van de ambassadeurs