FitChro en MS-Liga Vlaanderen organiseren samen workshops die bestaan uit een reeks van vier interactieve sessies. Tijdens deze workshops ontdek je wat de voordelen zijn van bewegen, we gaan in op jouw situatie als persoon met MS. Bovendien krijg je tijdens deze sportworkshops tips & tricks mee op het vlak van mentaal welzijn, slaap en voeding.

FitChro1

Wat is FitChro?

FitChro is een jonge onderneming die inzet op fysieke en mentale begeleiding bij mensen met een chronische aandoening. Ze bieden volledige lifestyle coaching aan om mensen meer veerkracht en energie te geven. Zo streven ze naar een verbeterde levenskwaliteit op lange termijn.

fdr

Informatie over de workshops

FitChro zal in iedere provincie in Vlaanderen een sportaanbod voorzien voor personen met MS. Enkele praktische zaken op een rijtje: 

  • Elke workshop bestaat uit vier sessies van telkens twee uur die zullen plaatsvinden op vier opeenvolgende zaterdagen
  • Tijdens iedere sessie behandelen we een ander thema rond bewegen: bewegen als medicijn, vermoeidheid, mentaal welzijn, slaap en voeding.  
  • De kostprijs voor een workshop is €40 (je betaalt dus €40 voor een deelname aan vier sessies van telkens twee uur).
  • De toegankelijkheid van de sportsessies vind je terug bij het evenement hieronder.

Schrijf je vandaag nog in, want de plaatsen zijn beperkt!

Sportniveau

Tijdens de eerste sessie werken we voornamelijk op lichaamsbesef. Nadien leren we enkele basisbewegingen aan uit de trainingswereld om zo doorheen de sessies steeds verder op te bouwen naar een complete training tijdens de laatste workshop. Je hoeft je dus zeker niet onzeker te voelen over je niveau als sporter. We starten bij de absolute basis. Sta je wel al wat verder? Dan zorgen we voor voldoende alternatieven binnen de oefeningen zodat iedereen kan sporten op zijn/haar niveau.

Supertoffe workshop die gegeven wordt door twee zeer gemotiveerde en gedreven coaches. Doordat zij vertrouwd zijn met MS, voelen zij goed aan wat iedere deelnemer in zijn mars heeft en ze passen de oefeningen aan indien daar behoefte aan is. Ook het theoretisch gedeelte was leuk, omdat er in de sessie veel interactie was tussen de coaches en de deelnemers. De workshop is een echte aanrader!
Liesbeth

FitChro workshops

No events were found

Schrijf je in op de wachtlijst

Heb je geen plekje kunnen bemachtigen voor deze sportsessie? Geen paniek! Schrijf je in op de wachtlijst en wordt als eerste op de hoogte gehouden van de namiddagsessies op dezelfde data en locatie.

FitChro in het nieuws!

Wist je dat...

Bewegen Op Verwijzing, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven, mensen met een gezondheidsrisico via professionele coaching en een beweegplan op weg helpt naar een actiever leven?