FitChro en MS-Liga Vlaanderen organiseren samen workshops die bestaan uit een reeks van 4 interactieve sessies. Tijdens deze workshops ontdek je wat de voordelen zijn van bewegen, we gaan in op jouw situatie als persoon met MS. Bovendien krijg je tijdens deze sportworkshops tips & tricks mee op het vlak van mentaal welzijn, slaap en voeding.

FitChro1

Wat is FitChro?

FitChro is een jonge onderneming die inzet op fysieke en mentale begeleiding bij mensen met een chronische aandoening. Ze bieden volledige lifestyle coaching aan met als doel meer veerkracht en energie. Zo streven ze naar een verbeterde levenskwaliteit op lange termijn.

fdr

Informatie over de workshops

FitChro zal in iedere provincie in Vlaanderen een sportaanbod voorzien voor personen met MS. Enkele praktische zaken op een rijtje: 

  • Elke workshop bestaat uit 4 sessies van telkens 2 uur die zullen plaatsvinden op 4 opeenvolgende zaterdagen
  • Tijdens iedere sessie behandelen we een ander thema rond bewegen: bewegen als medicijn, vermoeidheid, mentaal welzijn, slaap en voeding.  
  • De kostprijs voor een workshop is €30 (je betaalt dus €30 voor een deelname aan 4 sessies).
  • De toegankelijkheid van de sportsessies vind je terug bij het evenement hieronder.

Schrijf je vandaag nog in, want de plaatsen zijn beperkt!

Sportniveau

Tijdens de eerste sessie werken we voornamelijk op lichaamsbesef. Nadien leren we enkele basisbewegingen aan uit de trainingswereld om zo doorheen de sessies steeds verder op te bouwen naar een complete training tijdens de laatste workshop. Je hoeft je dus zeker niet onzeker te voelen over je niveau als sporter. We starten bij de absolute basis. Sta je wel al wat verder? Dan zorgen we voor voldoende alternatieven binnen de oefeningen zodat iedereen kan sporten op zijn/haar niveau.

Super toffe workshop die gegeven wordt door 2 zeer gemotiveerde en gedreven coaches. Doordat zij vertrouwd zijn met MS, voelen zij goed aan wat iedere deelnemer in zijn mars heeft en worden de oefeningen aangepast indien daar behoefte aan is. Ook het theoretisch gedeelte was leuk, omdat er in de sessie veel interactie was tussen de coaches en de deelnemers. De workshop is een echte aanrader!
Liesbeth

FitChro workshops

FitChro in het nieuws!