Sport en beweging is voor iedereen belangrijk, zeker ook voor personen met MS. Heb jij nood aan meer beweging in je dagelijkse leven? Dan kan je beroep doen op een coach van Bewegen Op Verwijzing. Een zorgverlener kan je doorverwijzen naar zo'n coach in jouw buurt. Die coach stelt dan samen met jou een beweegplan op maat op.

Bewegen

Wat is Bewegen Op Verwijzing?

Bewegen Op Verwijzing, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven, helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan op maat.

Hoe begin je eraan? Vraag je zorgverlener om een verwijsbrief en neem contact op met een Bewegen Op Verwijzing-coach in jouw regio. De coach maakt samen met jou een persoonlijk beweegplan op, eentje dat helemaal past in jouw dagelijkse leven. Meer bewegen is gemakkelijker dan je denkt. Zo kan je fietsen naar je werk en meer tuinieren, een wekelijkse wandeling maken met je kinderen of gaan zwemmen. Die bewegingen zijn eenvoudig en lang vol te houden. Zo wordt sporten leuk!

Je coach helpt je op weg en motiveert jou. Daarna is het aan jou om te bewegen. Je coach weet ook welke activiteiten en sporten je gemeente en verenigingen aanbieden.

Bekijk hier het filmpje van Bewegen Op Verwijzing!

Waarom Bewegen op Verwijzing?

Sporten en bewegen heeft veel voordelen. Je voelt je beter in je vel, je komt vaker buiten en je hebt meer sociaal contact. Je slaapt ook beter, waardoor je je 's ochtends fitter zal voelen. Bovendien toont onderzoek aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding door een Bewegen Op Verwijzing-coach. 

BOW zorgprofessionals

Wie kan jou doorverwijzen?

Verschillende beroepsbeoefenaars kunnen jou doorverwijzen naar een coach van Bewegen Op Verwijzing: een arts, verpleegkundige, kinesitherapeut, diëtist, apotheker, maatschappelijk werker, psycholoog, ergotherapeut, vroedkundige of podoloog. Vraag ernaar bij jouw vertrouwde zorgprofessional!

Een antwoord op al jouw andere vragen?

Hoe ziet de begeleiding van een Bewegen op Verwijzing-coach eruit? Ben jij op zoek naar zo'n coach? Vraag je je af hoeveel de begeleiding door een coach kost? Op de website van Bewegen Op Verwijzing vind je een antwoord op al deze (en nog veel meer) vragen. Ontdek ook wat (bekende) ambassadeurs te zeggen hebben over het initiatief en het belang van bewegen!

 

Met dank aan Bewegen Op Verwijzing voor alle informatie en (promotie)materiaal!