HeroEkidenThema

Onze maatschappelijk werkers als rots in de branding

Wij zijn ervan overtuigd dat we veel kunnen betekenen voor personen met MS. We zorgen al 41 jaar lang voor verbinding, ondersteuning en kwaliteitsgerichte dienstverlening. De ondersteuning die door de maatschappelijk werkers van MS-Liga Vlaanderen aan haar leden/personen met MS aangeboden wordt, is reeds vele jaren gebaseerd op de doelstellingen en de missie die onze patiëntenorganisatie nastreeft. Negen maatschappelijk werkers actief over heel Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel staan paraat om hun high-level expertise in te zetten om zorg- en hulpvragen te beantwoorden. 

Wat is MS?

Multiple Sclerose is een ongeneeslijke, chronische aandoening van het centraal zenuwstelsel. Tot dit centrale zenuwstelsel behoren de hersenen en het ruggenmerg. De ziekte leidt tot verschillende (on)zichtbare symptomen en het ziekteverloop is onvoorspelbaar en erg divers. De symptomen uiten zich dus bij iedere persoon met MS anders. Denk daarbij aan pijn, vermoeidheid, cognitieve problemen, visusproblemen, blaasproblemen, seksuele problemen, motorisch problemen, ... Leven met MS is als een rollercoaster: het verloop kent vele ups en downs. Het omgaan met MS, de gevolgen ervan en de beperkingen die het met zich meebrengt, zorgen voor een moeilijk en moeizaam proces voor de persoon met MS. 

Ons engagement: klaarstaan voor personen met MS in Vlaanderen

Als patiëntenorganisatie is het ons engagement om dagelijks (met man en macht) klaar te staan voor personen met MS in Vlaanderen. Wij kunnen rekenen op heel wat steun van zowel professionele medewerkers als vrijwilligers. Om deze kwaliteitsgerichte dienstverlening te kunnen blijven garanderen, zijn er echter financiële middelen nodig. Wij worden voor minder dan 15% gefinancierd door de overheid en zijn daarom genoodzaakt om voor 85% in te staan voor onze eigen financiering. Door giften van jou kunnen wij onze missie blijven verderzetten: er zijn voor personen met MS. Vandaag, morgen en alle andere dagen waarop zij hier nood aan hebben.  

Help jij mee onze missie waar te maken? Neem deel met een gesponsorde loopploeg of steun personen met Multiple Sclerose.