TrainenInPortugalMarathonMS

Dag allemaal!

Af en toe er eens tussenuit gaan, dat kan iedereen wel eens gebruiken. Iedereen heeft echter een ander beeld van ‘de ideale vakantie’. Mijn ideale vakantie? Als ik er écht tussenuit wil, dan zoek ik tijdens mijn vakantie wat actie op. Een actieve vakantie werkt voor mij het beste, want zo kan ik mij focussen op iets anders en mijn hoofd (voor eventjes) helemaal leeg maken.  

Deze week ben ik, samen met mijn gezin, voor het eerst op surfvakantie. We zitten in Portugal aan de Atlantische Oceaan. Een overvloed aan zon, strand en golven!   ☀️ 🏖 🌊 

Op een surfvakantie wordt er natuurlijk gesurft. De eerste keer op zo’n surfplank proberen recht te staan is een hele uitdaging. Een uitdaging die ik maar al te graag aanga en die eigenlijk ook heel veel fysieke kracht vereist. Een fijne afwisseling met al mijn looptrainingen voor de marathon.  

Gelukkig houd ik mijn doel voor ogen en loop ik ook in Portugal om mijn loopschema verder af te werken. Helaas is het hier niet zo vlak als in België, dus het tempo ligt wat lager, maar de inspanning is zeker niet minder! 💪 Ondanks dat ik op vakantie mijn hoofd leeg probeer te maken, blijf ik tijdens het lopen toch heel gefocust zodat ik zeker geen blessures oploop. De laatste weken zijn in zicht en nu geblesseerd raken zou enorm spijtig zijn.  

Ik hoop dat jullie allemaal een hele leuke vakantie hebben. Dan vliegen we er nadien weer in! Intussen kan ik gelukkig rekenen op mijn hele MS-team die voor onze personen met MS klaarstaan.

Sportieve groeten 
Prof Bart