Bart lopend

Hallo en welkom op mijn allereerste blogpost!  

Fijn dat je de weg gevonden hebt naar dit actieplatform voor de campagne #SteunProfBart. Aan de hand van wekelijkse updates zal ik je op de hoogte houden van mijn voorbereidend traject naar de grote dag.  

Een eerste belangrijke vraag die je jezelf wellicht stelt: hoe verloopt het trainen voor deze #MS-Marathon?  

Zoals je ziet, kan ik op deze foto breed glimlachen. In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat mijn lach minder breed was nadat ik 25 kilometer in de zon had gelopen (zonder een drinkpauze). Wanneer ik daarna dan besef voor wie ik deze training doe, komt mijn lach ook wel snel weer terug, hoor.   

Voor een marathon trainen is niet niks. Tijd vrijmaken om duurlopen te doen is ook niet altijd even gemakkelijk. Daarom plan ik mijn duurlopen meestal op zondag in: momenteel focus ik me op een loopschema van 2 uur. Enkele weken voor de marathon zou dit naar 3 uur moeten evolueren. Laten we hopen dat ik dan ook nog met een smile kan rondlopen.  

Naast de duurlopen plan ik ook regelmatig intervaltrainingen in. Hierbij loop je ‘bergop-bergaf’, dit om te wennen aan de tunnels en bruggen onderweg in Antwerpen op 11 september. De ideale plek voor deze intervaltrainingen? In Bosland Hechtel-Eksel bij ‘Fietsen door de bomen’. Of beter gezegd: ‘Lopen door de bomen’. Een stevige training, maar ‘No pain, no gain zeker? 

Sportieve groeten 
Prof Bart