Afgelegde hoogtemeter
0 m
/1.909 m
Tijdsduur
Deze actie is afgelopen
Delen

Waarom deze challenge?

MS is een slopende ziekte die het centrale zenuwstelsel aantast. Dit kan leiden tot vermoeidheid, problemen met bewegen, cognitieve stoornissen en meer. Het is een ziekte die nog steeds niet genezen kan worden en waarvoor er nog veel onderzoek nodig is.

Daarom gaan Kristel en Benjamin de uitdaging aan, en fietsen ze naar de top van de Mont Ventoux. Zo hopen ze niet alleen geld in te zamelen voor onderzoek naar MS, maar ook bewustzijn te creëren over deze ziekte. De beklimming van de Mont Ventoux zal een enorme uitdaging zijn, maar het is niets vergeleken met de uitdagingen die mensen met MS dagelijks moeten aangaan.

Draag ook jouw steentje bij in de strijd naar een MS-vrije wereld, en steun ons. Voor giften vanaf 40€ of meer ontvang je een fiscaal attest (met 45% belastingsvoordeel).

Steunen kan ook via de site van Klimmen Tegen MS.

logo klimmen tegen ms

Over de organisator

Wat 12 jaar geleden begon als een kleinschalig Nederlands initiatief, waarbij een aantal vrienden een sportieve uitdaging wilde koppelen aan een goed doel, groeide uit tot het grootste Nederlandse wieler- en loopevenement op de flanken van de legendarische Mont Ventoux. Na 10 mooie edities is het moment daar om dit mooie verhaal ook uit te breiden naar Vlaanderen. MS-Liga Vlaanderen bekijkt hoe er een samenwerking kan worden uitgebouwd met de Nederlandse organisatoren zodat ook Vlamingen deze uitdaging aan kunnen gaan.