2022 vormt een bijzonder jaar voor MS-Liga Vlaanderen: wij blazen dit jaar 40 kaarsjes uit! Als erkende vrijwilligersorganisatie vieren we onze verjaardag graag samen met de vrijwilligers van MS-Liga Vlaanderen.

vrijwilligersdag

Zien wij jou op 12 juni in Mechelen?

Op zondag 12 juni verwelkomen we onze vrijwilligers in Mechelen. Tijdens de verwelkoming voorzien we een hapje en drankje om de dag goed te starten. Samen blikken we dan even terug op de voorbije 40 jaar en onze directeur en voorzitter zullen een korte speech geven. Na het welkomstmoment start jouw stadsbezoek in Mechelen.

Hoe kan je jezelf inschrijven voor de vrijwilligersdag?

Er zijn 2 manieren om jouw inschrijving te voltooien: je kan dit snel en gemakkelijk online doen ofwel kiezen voor een telefonische inschrijving.

 • Een telefonische inschrijving: We zijn bereikbaar op het nummer 078 48 20 82 en dit iedere werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur, behalve op vrijdagnamiddag. Wij helpen jou dan graag persoonlijk verder om je inschrijving te voltooien.
 • Een online inschrijving: via de instructies die je van ons via e-mail hebt ontvangen.

Het inschrijvingsgeld bedraagt €10,00 per persoon. Voor deze prijs krijg je toegang tot de culturele activiteiten in de gekozen formule, een goodiebag, een klein ontbijt bij aankomst en een zelf te kiezen lunchmenu ter waarde van €20,00 per persoon. Bij de telefonische inschrijving vragen we je om het inschrijvingsgeld van €10,00 per persoon te betalen via overschrijving (BE90 4527 5116 0132 met als mededeling 'voornaam, naam + vrijwilligersdag').

Nadat jouw inschrijving voltooid is, ontvang je nog enkele mailtjes van ons over de vrijwilligersdag van 12 juni (bevestigingsmail, herinneringsmail, …).

Praktische informatie en afspraken

Zoek je een stadsplan van Mechelen? Vraag je jezelf af waar er ondergrondse parkings zijn? Zoek je de meest rolstoeltoegankelijke wandeling van het station in Mechelen tot Lamot? Neem dan zeker een kijkje naar onze praktische informatie en afspraken.

Ontdek de formules

Hier vind je 7 verschillende dagindelingen (formules) terug waarvoor je jezelf kan inschrijven. Bij iedere formule kan je klikken op ‘Lees meer’. Zo kom je per formule in detail te weten hoe laat jouw vrijwilligersdag start en welke culturele bezoeken je kan meepikken.

Graag zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje: 

 • Wij werken via het ‘wie het eerst komt, eerst maalt’ principe. Per module zijn er 20 tot 25 plaatsen beschikbaar. Hoe vroeger je jezelf inschrijft, hoe meer keuze je zal hebben uit alle formules. Indien er te weinig inschrijvingen zijn voor een bepaalde formule, behouden wij het recht om jou (en jouw partner/mantelzorger) toe te wijzen aan een andere(gelijkaardige) formule. Uiteraard communiceren wij dit dan nog via e-mail. 
 • De formules variëren in (rolstoel) toegankelijkheid. Lees zeker de toegankelijkheidslegende bij iedere formule goed na, zodat je voor jezelf kunt inschatten of de module die je wilt kiezen fysiek behapbaar is.  
 • Je moet je inschrijven via je een eigen account, maar je krijgt wel de mogelijkheid om jouw partner of mantelzorger mee in te schrijven. Je mag ons ook telefonisch contacteren voor een inschrijving via 078 48 20 82.
 • Je inschrijving wordt als definitief beschouwd vanaf dat wij het inschrijvingsgeld ontvangen. We kunnen geen terugbetaling van het inschrijvingsgeld voorzien, omdat we reserveringen en inkomst tickets vastleggen voor iedere persoon bij de inschrijving.
 • De formule B6 volledig rolstoeltoegankelijk. Alle formules geven de mate van toegankelijkheid aan:
  • 4 sterretjes = rolstoeltoegankelijk
  • 3 sterretjes = redelijk toegankelijk (< 10 treden of lift, totale afstand < 2km, zit mogelijkheid)
  • 2 sterretjes = beperkt toegankelijk (< 200 treden zonder lift, totale afstand < 5km)
  • 1 sterretje = uitdagend (> 200 treden zonder lift, totale afstand > 5km)

 

No events were found