Momenteel ingezameld
€582
/€1.500
Tijdsduur
Deze actie is afgelopen
Delen

Tourdion is terug!

Na een helse coronaperiode is Tourdion terug van weggeweest. In december organiseren ze met heel veel plezier opnieuw hun kerstconcert. Het wordt een boeiend, maar wat apart kerstconcert. Niet één, maar twee koren zullen het beste van zichzelf geven op maandag 19 december 2022: Tourdion zingt samen met het mannenkoor Terpander. Samen brengen ze de 'Chichester Psalms' van de Amerikaanse reus Leonard Bernstein, en 'Feel the Spirit', een suite van Negro Spirituals door de Engelse componist en koordirigent John Rutter, met An Janssens als soliste. 

Kerstconcert t.v.v. MS-Liga Vlaanderen

Naar jaarlijkse gewoonte steunt Tourdion met het kerstconcert een goed doel. Dit jaar kozen we ervoor om Multiple Sclerose (MS) onder de aandacht te brengen, een gepast goed doel in deze medische omgeving. MS is een ongeneeslijke chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel en de belangrijkste oorzaak van niet-traumatische invaliditeit bij jonge volwassenen. Per verkochte kaart gaat er €1 naar MS-Liga Vlaanderen.  

Waar en wanneer?

Je wordt verwacht op maandagavond 19 december 2022 om 20u30 in het centraal Auditorium Gasthuisberg, te bereiken via Onderwijs & Navorsing 1 (ON1). Er is gratis parking en de weg naar de aula zal duidelijk aangeduid zijn, ook voor personen die moeilijker stappen (zie plannetje voor gratis parking).

Bereikbaarheid en parking.pdf

Praktische informatie

  • De deuren openen om 20.00 uur
  • er zijn geen genummerde plaatsen, maar de kwaliteit van de klank in dit overweldigend auditorium is vanop iedere plek prima te beluisteren.
  • Tickets kunnen online gekocht worden. 
    • Prijs in voorverkoop: €20 voor volwassenen, €12 voor studenten
    • Prijs aan de ingang: €22 voor volwassenen, €14 voor studenten
tourdion

Over de organisator

Tourdion is een koor van gedreven mensen die streven naar maximaal zangplezier en optimale kwaliteit. Opgericht in 1982 als klein kamerkoor door een groepje ex-KU Leuven-studenten met Guido Dedene als dirigent. Hun voorliefde voor barok- en renaissancemuziek, deed hen de naam 'Tourdion' kiezen, naar een oudfranse dans uit de 15e-16e eeuw waarvan de melodie werd opgetekend door Pierre Attaignant. Tourdion kiest voor een gevarieerd repertorium, zowel haalbare, hedendaagse koormuziek, als het meer klassieke koorrepertoire.