De Jongerenwerking van MS-Liga Vlaanderen is er voor alle jongeren met Multiple Sclerose (tot en met 35 jaar) in Vlaanderen. Een enthousiast team van vrijwilligers biedt een houvast en lotgenotencontact. Zij nodigen jou graag uit op één van hun activiteiten.

jongerenwerking
logo

Samen op pad

De Jongerenwerking organiseert maandelijks een gezellige, avontuurlijke of creatieve activiteit waarbij jongeren met MS met elkaar in contact komen en verhalen kunnen uitwisselen. Daarnaast vindt er jaarlijks een Jongerencongres plaats, waar het verspreiden van informatie door MS-experts centraal staat.

Bij heel wat activiteiten is het mogelijk om één of meerdere personen uit je omgeving mee te brengen.

Deelnemen kan nog het hele kalenderjaar waarin je 35 jaar wordt.

Enkele jaren geleden nam ik voor de eerste keer deel aan een activiteit georganiseerd door de Jongerenwerking. Ik had toen de diagnose MS al een vijftal jaar. Wat buiten mijn comfortzone trok ik mijn stoute schoenen aan en het viel zo veel beter mee dan ik had gedacht! Iedereen heeft zijn eigen verhaal, maar toch herken je veel van jezelf in anderen. We hebben tenslotte allemaal één ding met elkaar gemeen en dat is dat we MS hebben.

Samen verhalen delen, elkaar tips geven, oprecht geïnteresseerd naar elkaar luisteren: persoonlijk haal ik echt veel uit deze ontmoetingen. Het mooie hieraan was dat ik mijn moeilijkheden niet moest uitleggen, ik werd echt begrepen door mensen die ik eigenlijk niet goed kende. Mijn man, die ook eens meeging naar een activiteit, vond het zelf ook zeer ‘leerrijk’. Hij vroeg aan heel wat jongeren naar tips hoe hij het beste kan omgaan met mijn valkuilen wat betreft MS.
Daisy
Jaarprogramma_jongerenwerking_affiche

Vragen?

Heb je vragen over de Jongerenwerking of activiteiten georganiseerd door de Jongerenwerking? Neem contact op met ons via e-mail jongerenwerking@ms-vlaanderen.be of sociale media.

Volg ons op sociale media

We leren je graag beter kennen. Volg ons op sociale media en mis geen enkel nieuwtje van onze werking.

Bekijk het filmpje over de Jongerenwerking