Wat betekent het om te leven met MS? Welke symptomen uiten zich (al dan niet zichtbaar) en welke impact hebben ze op het leven van personen met MS? Hoe kan je MS op een goede manier een plaats geven in je leven? MS-Liga Vlaanderen vroeg aan verschillende personen met MS om hierover te getuigen tijdens een aantal infomomenten. Zij vertellen hoe zij de aandoening beleven en hoe ze het aanpakken om hun dromen te realiseren en dingen te doen waar ze voldoening uit halen.

In Belsele kan je luisteren naar het verhaal van Dirk Nielandt en Ulke Simoens. Laat je inspireren door hun getuigenis.

Programma

  • 14u: ontvangst
  • 14u30-16u30: personen met MS getuigen, pauze en mogelijkheid tot vraagstelling
  • 16u30: napraten met een drankje en een stukje taart

De sprekers

Dirk Nielandt

Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is schrijver van meermaals bekroonde kinderboeken en scenario’s, waaronder Sesamstraat, Code 37, Witse, Familie en de Ketnetreeks Ridder Muis. In 2018 kreeg Dirk de diagnose van MS. 

In 2022 verscheen zijn boek ‘Chronisch genezen’ over zijn leven met MS. Dirk schrijft ook columns voor MS-Link, het ledentijdschrift van MS-Liga Vlaanderen.

Sinds Dirk op 54-jarige leeftijd de diagnose van primair progressieve MS kreeg, zoekt hij onafgebroken naar het vertragen van zijn ziekteprogressie en het milderen van de symptomen. Dirk vond een paar antwoorden in stressmanagement, waarbij het begrip ‘stress’ heel ruim genomen kan worden. Hij vertelt er graag meer over. 

Ulke Simoens

Ulke Simoens

Reeds 15 jaar is MS de ‘metgezel’ van Ulke Simoens. In het begin eerder onzichtbaar en tegenwoordig sterk aanwezig. Ulke geeft parttime les Nederlands in een middelbare school met ondersteuning via de Vlaamse Ondersteuningspremie (Dit wordt sinds juni 2023 een loonpremie in het kader van individueel maatwerk genoemd). 

Ze is mama van een zoon van 21 jaar. Hij, haar partner en hun hond vormen haar dichtste compagnons de route.

Ulke zal o.a. vertellen over hoe ze omgaat met haar blaas- en darmproblemen, de spasticiteit in haar benen en op welke manier ze rust inbouwt. Verder zal ze ook toelichten hoe ze haar werk organiseert. Ulke getuigt over hoe ze met vallen en opstaan zoekt naar oplossingen om op een evenwichtige manier met de symptomen van MS te leven. 

Praktisch

  • Wanneer: 21 oktober vanaf 14u
  • Locatie: Woonzorgcentrum Het Lindehof, Kerkstraat 11, 9111 Belsele
  • Prijs: 5 euro

Inschrijven

  • Schrijf je in via onze lokale afdeling Waasland via waasland@ms-vlaanderen.be of telefonisch via 0478/88 22 07 (Dirk Van Moer).
  • Stort 5 euro per deelnemer op rekening BE07 7340 4331 6266 van afdeling Waasland met vermelding ’21 okt en de naam van de deelnemer(s)’.
  • Inschrijven kan tot en met 14 oktober 2023.