FitChro en MS-Liga Vlaanderen organiseren een reeks van vijf interactieve workshops in de provincie West-Vlaanderen (Nieuwpoort). Tijdens deze workshops ontdek je wat de voordelen zijn van bewegen en gaan we in op jouw situatie als persoon met MS. Bovendien krijg je tijdens deze sportworkshops tips & tricks mee op het vlak van mentaal welzijn, slaap en voeding.

Praktische informatie

Tijdens de sessies staan ervaren coaches klaar om je te begeleiden en leer je meer bij over sporten met MS. FitChro biedt volledige lifestyle coaching aan om voor meer veerkracht en energie te zorgen bij de deelnemers.

Het thema van de workshops verandert wekelijks waardoor we tijdens de 5 sessies een globaal beeld geven van de positieve effecten van bewegen voor personen met MS. De thema’s van de workshops zijn respectievelijk: bewegen als medicijn, vermoeidheid, mentaal welzijn, slaap en voeding. In principe is het de bedoeling dat je jezelf inschrijft en vervolgens de volledige reeks (van 5 sessies) volgt. Moest je door omstandigheden een sessie niet kunnen bijwonen, kan je dit melden bij de coaches van FitChro (contact@fitchro.be) en zij zorgen ervoor dat je de theorie en oefeningen op papier krijgt om thuis zelf door te nemen.

De workshops van FitChro waren informatief, interactief en vooral heel plezant. Naast het informatieve luik was er telkens ook aandacht voor het fysieke aspect. Hierbij werden oefeningen aangepast aan ieders vermogen. Door de aangepaste oefeningen en zeker door de aanmoedigingen van de trainers, kreeg mijn zelfvertrouwen toch een boost. Ik kijk er met veel plezier op terug. Ik heb nieuwe lotgenoten leren kennen en ben opnieuw beginnen sporten op aangepast niveau. Zeker een aanrader!
Valérie

Wanneer?

  • Zaterdag 06/05/2023
  • Zaterdag 13/05/2023
  • Zaterdag 20/05/2023
  • Zaterdag 27/05/2023
  • Zaterdag 03/06/2023

Waar?

De 5 sportsessies zullen allemaal doorgaan in Spaarbekken 2, 8620 Nieuwpoort.

Hoe laat?

Iedere sessie start om 10.00 uur en eindigt omstreeks 12.00 uur.

Prijs

Voor de hele workshop (5 sportsessies) betaal je €30,00.

Praktisch

Douche- en omkleed mogelijkheden zijn niet aanwezig.

Toegankelijkheid

Het gebouw en de sportsessies zijn niet rolstoeltoegankelijk. Bij mooi weer kan er buiten gesport worden.

Schrijf je in op onze wachtlijst

Heb jij geen plekje kunnen bemachtigen voor deze workshops? Schrijf je dan in op deze wachtlijst. Indien er voldoende inschrijvingen zijn, zullen we extra sessies organiseren in Nieuwpoort (op dezelfde data, in de namiddag). Inschrijven op deze wachtlijst betekent niet dat je automatisch kan deelnemen aan de sessies. Wij nemen contact met je op indien er extra sessies doorgaan.

Schrijf je in

Inschrijven kan makkelijk en veilig online, via onderstaande knop. Lukt het je niet om digitaal in te schrijven? Contacteer ons dan via 078 48 20 82. We helpen je graag verder!