Momenteel ingezameld
€10.560
/€7.000
Afgelegde kilometers
500 km
/500 km
Tijdsduur
Deze actie is afgelopen
Delen

De inzamelactie in ‘t kort

  • Wie: een vriendengroep uit Ninove  
  • Wat: een sponsortocht van 500 km met de koersfiets 
  • Waar: Vlaanderen  
  • Wanneer: in het weekend van 13 augustus 2021 
  • Waarom: de moeder van één van de vrienden heeft op zeer jonge leeftijd de diagnose Multiple Scleros gekregen. Om haar, maar ook andere personen met MS te ondersteunen, organiseren ze deze gesponsorde fietstocht.   

Meer over de actie

MiSt Cycling is opgericht door een groep vrienden met een passie voor fietsen en een hart voor MS-Liga Vlaanderen. 500 kilometer fietsen in 3 dagen: dat is de uitdaging die een hechte vriendengroep uit Ninove maar al te graag aanging voor het goede doel! De oprichters van de actie MiSt Cycling, Michel en Steve, hebben al jaar en dag een grote ambitie voor het fietsen. Met deze ambitie wilden ze graag iets betekenen voor MS-Liga Vlaanderen.  

Een passie voor fietsen en een hart voor MS-Liga Vlaanderen

Een hechte vriendengroep van 5 heeft zich het tweede weekend van augustus ingezet om in 3 dagen tijd 500 kilometer te fietsen. De keuze om hier MS-Liga Vlaanderen mee te steunen was voor hen een logische zet: “We willen MS wat meer in the picture brengen. 31 jaar geleden kreeg de mama van één van onze fietsers de diagnose van MS. Ze was toen een jonge moeder en vrouw van 30 jaar. De ziekte heeft een enorme invloed gehad op het hele gezin en zorgde voor heel wat veranderingen en aanpassingen in hun leven.” Met dit verhaal in het achterhoofd en met veel sympathie en respect voor deze moeder met MS, hebben ze hun fietstocht afgelegd. Ze hoopten om zowel voor als tijdens de fietstocht genoeg mensen te sensibiliseren over MS en mensen aan te zetten tot het (financieel) steunen van hun inzamelactie. Hun doel is om iedere gefietste kilometer gesponsord te krijgen. 

“Wij kijken er, met ons 5-tallig team, enorm naar uit te mogen starten aan deze ongelooflijke uitdaging. Het worden waarschijnlijk 3 zware en emotionele dagen, maar zeker 3 om nooit te vergeten.”

Praktische informatie

Weekendindeling van de actie: 

  • Op vrijdag 13 augustus 2021 startte hun fietstocht vanuit Ninove naar de hoofdzetel van MS-Liga Vlaanderen in Pelt. Een rit van ongeveer 200 kilometer. 

  • Op zaterdag 14 augustus 2021 vertrokken ze vanuit Pelt en begonnen ze aan hun tweede rit van 200 kilometer richting Damme. 

  • Op zondag 15 augustus 2021 legden ze de laatste 100 kilometer af van Damme naar Ninove, hun thuisbasis. 

Op 11 september 2021 heeft de groep van MiSt Cycling ons uitgenodigd voor een officiële overhandiging van de cheque. Met veel trots kunnen we meedelen dat hun actie maar liefst € 10 560,00 € heeft opgeleverd. 

cheque_MISTCYCLING_2021

Over de organisator

De moeder van één van de vrienden heeft op zeer jonge leeftijd de diagnose Multiple Sclerose gekregen. Om haar, maar ook andere personen met MS te ondersteunen, organiseren ze deze gesponsorde fietstocht.