Momenteel ingezameld
€2.478
/€3.000
Tijdsduur
Deze actie is afgelopen
Delen

Wat houdt de campagne in?

Wat Wout van Aert en Remco Evenepoel kunnen? Dat kunnen de Leentjes beter! Enkele leden van Moeder Leentje (studentenvereniging) beklommen in het verleden de Mont Ventoux om geld in te zamelen voor het goede doel!

Ook dit jaar wil Moeder Leentje zijn steentje bijdragen en halen we onze sportieve geest boven! Ons doel in 2022? De legendarische Alpe d'Huez: 17 haarspeldbochten, slopende stijgingspercentages om een hoogte van 1840 meter te bereiken.

Onze focus dit jaar?

Wij willen graag MS ( = multiple sclerose) in de spotlight zetten, een slopende ziekte waar nog steeds veel te weinig aandacht aan besteed wordt. Al het ingezamelde en gesponsorde geld storten wij integraal door naar MS-Liga Vlaanderen, die een gepast doel zal vinden voor het ingezamelde geld.

Moeder Leentje rides for those who can’t! Hopelijk krijgen we jullie steun!

Hoe kan jij helpen?

Net zoals 5 jaar geleden zullen onze topatleten - en de mindere topatleten met veel moed doch het hart op de juiste plaats - strijden op de flanken van de Alpe d'Huez! Hoe kan jij helpen? Wel, dat kan op twee manieren:

  1. Stort minstens €5 op BE46 7370 5657 9436 en zet in de mededeling 'Naam + MS + naam winnaar + tijd (uren, minuten en seconden)'.  Natuurlijk kan je ook meerdere keren deelnemen aan de wedstrijd (bv. bij €20 kan je 4 keer deelnemen).
  2. Wil je een grotere bijdrage leveren? Vanaf €40 wordt de gift voor 45% fiscaal aftrekbaar. Dat kunt u storten via de ‘STEUN’ knop op deze campagnepagina, of via het rekeningnummer BE97 0000 0001 4649 met als mededeling ‘GIFT Alpe D'Huez’.

Om al uw deelnames hierna door te sturen, neem een screenshot van de gift en stuur deze naar de ‘Moeder Leentje’-pagina op facebook en plaats eronder uw aantal deelnames (bv. €40 = 8 deelnames, €50 = 10 deelnames, etc.)

Vrije giften zijn uiteraard ook meer dan welkom.

"De Alpe D'Huez beklimmen voor MS? Uiteraard, alles wat ik kan doen om helpen! Had me dit wel eens wat eerder gevraagd, dan had ik enkele vaten bier minder geconsumeerd dit jaar... "
Marten Vanacker
aftredend praeses Moeder Leentje
alpe d'huez

Over de organisator

Moeder Leentje is een jonge studentenvereniging met het hart op de juiste plaats! Wij Leentjes zijn een plezante jonge bende die studenten samenbrengt uit Ieper, Poperinge en omstreken, maar eigenlijk is iedereen welkom zolang zij maar een hart voor frietjes hebben. Frietjes? Inderdaad, het clubhuis van onze vereniging is geen café of dancing, maar Frituur de Bunch, uitgebaat door onze 'Gentse mama' Chaveli! 5 jaar geleden richtte zij met enkele ondernemende en impulsieve studenten een eigen vereniging op, die nu niet meer weg te denken valt uit het Gentse straatbeeld!

Wij als jonge studenten beseffen echter dat we bevoorrecht zijn om de kansen die we krijgen, en daarom proberen wij ook ons in te zetten voor de maatschappij! In onze vereniging hebben wij dit jaar kennisgemaakt hoeveel pijn de ziekte van MS kan veroorzaken, dus willen wij graag dit jaar MS in de kijker zetten, en hopen wij op jullie steun!