Blue Monday bleek voor ons eventjes Black Monday. Op 17 januari hebben we samen beslist om onze rally, waar we al een jaar naar uitkeken, opnieuw uit te stellen met een jaar.

Initieel was gepland om in februari 2021 al te vertrekken. Corona besliste daar anders over.

Tot onze grote spijt vormt de pandemie ook in 2022 nog steeds de grote spelbreker. De trip zou ons doorheen elf landen voeren: België > Duitsland > Denemarken > Zweden > Noorwegen > Finland > Rusland > Estland > Letland > Litouwen > Polen en dan terug via Duitsland naar huis.

De annulatie van onze trip is zeker niet te wijden aan het sociaal contact dat we zouden hebben, aangezien onze reis eigenlijk maar met twee personen zou doorgaan. Het zijn vooral de omgevingsfactoren en coronamaatregelen in de landen die we zouden doorkruisen die het moeilijk maakt om de rally te organiseren:

  • Dat Rusland moeilijk zou worden wisten we al enige tijd: je kan namelijk wel Rusland binnenvliegen, maar niet binnen rijden.
  • De trip zou er ook voor zorgen dat we (vooral in de Scandinavische landen) in totaal vier keer een negatieve PCR-test moeten voorleggen. Buiten de hoge kosten (in Finland tussen de 120 en 250 euro per persoon) zit je ook telkens met een wachtperiode voor het resultaat. Hierdoor zou naar alle waarschijnlijkheid de rally al met enkele dagen uitlopen.
  • En uiteraard zijn we optimisten, maar wat als één van ons positief zou testen? Dan mag je het volgende land niet in. Bovendien moet je dan in verplichte quarantaine, in een vreemd land.

De optelsom van alle bovenstaande punten heeft ons dus doen besluiten om nog maar eens uit te stellen. Gelukkig doet de organisatie daar niet al te moeilijk over. We blijken ook niet de enige te zijn.

Dus onze nieuwe vertrekdatum is vastgelegd op 17 februari 2023. Opnieuw vertrekken we dan vanuit België en reizen we af naar Hamburg waar op zaterdag 18 februari de gezamenlijke start zal plaatsvinden.

Het enige voordeel is dat we nu nog een extra jaar hebben om Big George (onze rally wagen) nog beter voor te bereiden. Dus blijf zeker onze Facebook, Instagram en blog volgen!

Tot snel! :)