108 dagen voor de start

Op 18 februari starten we in Hamburg aan de Baltic Sea Circle rally. De rit loopt doorheen 11 landen en zal ongeveer 9000 km lang zijn. Zo rijden we door België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Rusland, Estland, Letland, Litouwen en Polen. Op 7 maart zouden we terug in Hamburg willen zijn. 

We wilden onze trip een extra dimensie geven door er een goed doel aan te koppelen. Aangezien ik twee vrienden heb met MS, was de keuze snel gemaakt: we steunen MS-Liga Vlaanderen. Eigenlijk had ik het niet verwacht, maar het steunen van een goed doel geeft een extra boost. Want uiteraard rijden we de trip voor ons plezier. Maar als je weet dat je er mensen mee steunt die het moeilijker hebben, dan voelt dat wel extra fijn aan.  

We rijden met een oude Range Rover uit 2004 met ruim 340.000 km op de teller. Dat op zich is al een uitdaging, want die auto’s staan niet echt bekend om hun betrouwbaarheid. Een extra uitdaging tijdens de rit: de rally wordt gereden op kaart. We mogen geen GPS gebruiken. We gaan dan ook echt ons best doen om die uit te laten staan. Snelwegen zijn ook uit den boze, dus die gaan we helemaal niet gebruiken. 

Slaapplaatsen worden niet op voorhand gereserveerd, dus gedurende de loop van de dag moeten we inschatten waar we ’s avonds zullen zijn. Aan de hand daarvan dienen we gedurende de dag ergens een overnachting vast te leggen. Mocht dit onverhoopt niet lukken, zijn we erop voorzien om in de auto te overnachten. Het is een lichte vracht, dus we kunnen er languit in liggen. Uiteraard nemen we een degelijke slaapzak mee. Met temperaturen die tot wel -40 °C kunnen zakken, is enige bescherming wel nodig. 

Wij hopen dat jullie samen met ons dit avontuur zullen beleven: wij vanuit onze Range Rover, jullie mede dankzij onze blogposts. Blijf ons dus zeker volgen, want we posten regelmatig updates over de voorbereidingen.