Binnen MS-Liga Vlaanderen hebben we hard gewerkt om een meer gedigitaliseerde weg in te slaan. Zo hebben we ons online giftenplatform in een nieuw jasje gegoten, om de digitale ervaring voor onze leden en vrijwilligers zo aangenaam mogelijk te maken. Het is nu nóg gebruiksvriendelijker en nóg veiliger. Of het nu gaat over het opstarten van een fondsenwervende actie, het ondersteunen van een lopende actie, gewoon een vrije gift storten of je lidmaatschap in orde brengen: alles kan vanaf nu op één platform! 

Vooral dit laatste, het online in orde brengen van jouw lidmaatschap, is hetgeen wat we in deze handleiding zullen toelichten. Deze handleiding is opgesteld om ervoor te zorgen dat onze leden en vrijwilligers voldoende geïnformeerd hun lidmaatschap digitaal in orde kunnen brengen. We begrijpen dat het niet voor iedereen even vanzelfsprekend is om met een computer of laptop te werken. Via deze handleiding hopen we voldoende ondersteuning te bieden. Graag lichten wij in zeven stappen toe hoe het lidmaatschap online via ons platform in orde gebracht kan worden. Hou naast jouw bankkaart ook alvast jouw identiteitskaart bij de hand.

Login_Handleiding

STAP 1: Surf naar ons online giftenplatform

De eerste stap die je moet ondernemen, is surfen naar ons online giftenplatform: https://samen.ms-vlaanderen.be. Wanneer je op deze blauwe hyperlink klikt of deze blauwe hyperlink kopieert en plakt in jouw internetbrowser, kom je terecht op de welkomstpagina van het online platform. Deze ziet er uit zoals de afbeelding hiernaast.

Beschik jij al over een bestaand account op onze website? Log je dan eerst in alvorens je verder gaat naar stap 2.

Heb jij nog geen account op onze website? Ga dan onmiddellijk naar stap 2.

schermafbeelding homepage

STAP 2: Klik op de knop ‘Lid worden’

Eens je op de welkomstpagina van ons online platform bent, klik je op de knop ‘Lid worden’ in de menubalk bovenaan. 

schermafbeelding lidmaatschap pagina

Vervolgens kom je terecht op de lidmaatschapspagina. Deze pagina ziet er uit zoals hiernaast.

Op deze lidmaatschapspagina vind je alle informatie terug over een lidmaatschap bij MS-Liga Vlaanderen. Zo ontdek je de voordelen van een lidmaatschap bij ons, maar ook de uitleg over hoeveel een lidmaatschap kost en wat je moet doen als je een permanente opdracht (PO) hebt lopen bij jouw financiële bankinstelling. Het is zeker interessant om deze pagina eens rustig door te nemen.

ik wil lid worden

STAP 3: Klik op “Ik wil lid worden”

Scrol doorheen de lidmaatschapspagina totdat je de titel “Hoe kan je lid worden?” tegenkomt. Klik vervolgens op ‘Ik wil lid worden’.

stap 4 lidmaatschappen handleiding

STAP 4: Vul de gevraagde gegevens correct in

Na het klikken op de knop ‘Ik wil lid worden’ uit stap 3, kom je terecht op een pagina waar je moet ingeven in welke hoedanigheid je lid wenst te worden.

Maak hier een keuze die voor jou toepasselijk is en klik vervolgens op ‘Doorgaan’.

gegevenspagina lidmaatschap

Vervolgens kom je op de gegevens pagina terecht. Indien je reeds over een account beschikt en je jezelf hebt ingelogd bij stap 1, staan het merendeels van je gegevens reeds ingevuld. Indien je nog geen account hebt, vul dan gewoon alle gevraagde gegevens correct in.

Enkele zaken waar je goed op moet letten

 • Belangrijk om te onthouden is dat je jouw rijksregisternummer moet ingeven zonder punten, spaties of koppeltekens tussen de cijfers.
 • Na het invullen van de persoonlijke gegevens, wordt er ook gevraagd naar jouw voorkeuren en goedkeuringen. Lees deze vragen aandachtig en beantwoord ze.
  • Heb jij bij het begin bij stap 4 aangeduid dat jij een persoon met MS bent? Dan is het voor ons als patiëntenorganisatie van groot belang dat je akkoord gaat met het geïnformeerd toestemmingsdocument.
  • Dit document betekent dat jij op de hoogte bent (én ermee akkoord gaat) dat jouw gegevens veilig bewaard worden in de database van MS-Liga Vlaanderen. Zo kunnen de maatschappelijk werkers van MS-Liga Vlaanderen jou efficiënt maar ook discreet verder helpen, mocht je een ondersteuningsvraag stellen. De andere medewerkers en de vrijwilligers van jouw regio hebben enkel toegang tot enkele van jouw persoonsgegevens (dus niet tot jouw gezondheidsgegevens!).
  • Indien je hebt aangeduid dat je een sympathisant, zorg- of hulpverlener of een relatie bent met iemand met MS, is dit voor jou niet van toepassing!

Na het invullen en aanduiden van de correcte gegevens klik je op ‘Lidmaatschap betalen’.

 • Word jij niet doorverwezen naar de betaalpagina? Dan kan het zijn dat enkele ingevulde gegevens niet correct zijn. Normaal verschijnt er een rode omkadering bij de gegevens die foutief zijn ingevuld. Gelieve dit goed te controleren.
betaalmogelijkheden ms-liga vlaanderen

STAP 5: Betaal je lidmaatschap

Nadat je stap 4 hebt doorlopen, kom je terecht op onderstaande betaalpagina waar je rechtstreeks jouw lidmaatschapsgeld kunt betalen.

Op deze betaalpagina kan je kiezen op welke manier je het lidgeld wenst te betalen. Als je voor “Bancontact” kiest, kan je de betaling doorvoeren via online bankieren. Dit kan door de QR-code te scannen met je smartphone of door de betaling te doen met je bankkaart en een kaartlezer.

bedankpagina lidmaatschap

STAP 6: Welkom bij MS-Liga Vlaanderen

Eens je betaling is doorgevoerd, krijg je een verwelkomings-/bedankingspagina te zien. Hier heten we jou van harte welkom bij MS-Liga Vlaanderen als lid!

Het is jou nu dus gelukt om jouw lidmaatschap digitaal in orde te brengen. Vervolgens krijg je ook nog een bevestigingsmailtje.

Heb jij je in stap 2 ingelogd met jouw bestaand account? Dan moet je niet overgaan naar stap 7.

schermafbeelding van een email

Stap 7: Maak een account aan op onze website

Naast een bevestigingsmailtje voor je lidmaatschap, zal je ook een andere e-mail (met als onderwerp: Accountgegevens voor voorbeeld@gmail.com op MS-Liga Vlaanderen vzw”) van ons ontvangen. Hierin word je doorverwezen naar een hyperlink om snel en eenvoudig in te loggen. Door het aanmaken van een lidmaatschap heb je automatisch ook een account aangemaakt. Met een simpele login activeer je dus jouw account.

Wachtwoord vergeten

Let op: De link in de mail is slechts 2 dagen geldig (wegens veiligheidsredenen). Indien je na 2 dagen vanaf ontvangst van deze mail je wachtwoord wilt wijzigen, zal de link niet meer werken. Dan kan je best surfen naar https://samen.ms-vlaanderen.be/nl/user/login en klikken op “wachtwoord vergeten”. Zo kun je vervolgens opnieuw jouw wachtwoord resetten.

schermafbeelding wachtwoord instellen

Wanneer je binnen de 2 dagen op de hyperlink in bovenstaande e-mail klikt, kom je normaal op onderstaande pagina terecht. Klik vervolgens op “inloggen”.

Vervolgens kom je op een pagina terecht waar je jouw wachtwoord kunt instellen. Na het ingeven van je gewenst wachtwoord, klik je op opslaan.

Ziezo, je hebt nu een eigen account op MS-Liga Vlaanderen en kunt voortaan inloggen met je gegevens.

Samenvatting

 1. Surf naar samen.ms-vlaanderen.be
 2. Heb je al een account? Log dan eerst in
 3. Op de homepagina klik je op ‘Lid worden’
 4. Op de lidmaatschapspagina klik je op ‘Ik wil lid worden’
 5.  Vul de gevraagde gegevens in
 6. Betaal je lidmaatschap
 7. Welkom bij MS-Liga Vlaanderen (je komt terecht op de welkomstpagina én ontvangt nog een bevestigingsmail)
 8. Maak een account aan op onze website via een e-mail die je van ons