Momenteel ingezameld
€2.725
/€3.000
Tijdsduur
Deze actie is afgelopen
Delen
UMSCUHASSELT

Waarom deze actie?

Het UMSC is een partnerschap tussen Noorderhart Revalidatie & MS én het Biomedisch onderzoeksinstituut binnen UHasselt.

Noorderhart Revalidatie & MS is een gespecialiseerd centrum voor personen met MS. Je kan er terecht voor een totaalbegeleiding: van consultatie en behandeling, tot revalidatie, begeleiding en wetenschappelijk onderzoek. UMSC onderzoekers binnen BIOMED maken gebruik van de klinische MS-ervaring van Noorderhart om zo de vertaalslag naar concrete oplossingen te bespoedigen om de beste mogelijke zorg voor personen met MS aan te bieden.  Samen slaan we dagdagelijks de handen in elkaar om de ontbrekende puzzelstukken van de grote MS puzzel te vinden. We slagen hierin dankzij o.a. de steun van externen.

Steun daarom team UMSC. Je kan onze lopers een hart onder de riem steken door een vrijblijvende gift te doen. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar en daarnaast krijg je eeuwige dankbaarheid!

Help jij ons om ons doel te verwezenlijken?

logo

Over de organisator

Het UMSC (Universitair MS Centrum) is een internationaal gericht MS-expertisecentrum waar vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek wordt verricht. Nieuwe medicijnen en behandelingen getest worden en experten terecht kunnen voor bijkomende professionele opleidingen rond MS. Het versterkt de samenwerking tussen het toponderzoek in UHasselt-BIOMED en de specialistische klinische MS-ervaring van Noorderhart en bespoedigt zo de vertaalslag naar concrete oplossingen om de best mogelijke zorg voor personen met MS aan te bieden. 

Noorderhart is de overkoepelende naam waaronder het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum – beiden gelegen in Pelt – hun vleugels hebben uitgeslagen. Noorderhart verwijst naar onze centrale ligging in Noord-Limburg en naar ons warm hart voor onze patiënten, want zij verdienen niets minder dan excellente zorg. Noorderhart staat ook voor zorgzaamheid en geborgenheid: onder de beschermende vleugels van onze zorgverleners zitten patiënten goed tot ze sterk genoeg zijn om hun eigen vleugels weer uit te slaan.

Universiteit Hasselt heeft reeds meer dan dertig jaar een sterke reputatie opgebouwd in het MS onderzoek. Enerzijds voert het Biomedisch onderzoeksinstituut onderzoek uit naar de ziektemechanismen van MS waarbij veel aandacht gaat naar de immunologische mechanismen en de schadeprocessen in de hersenen. Onderzoekers maken hierbij gebruik van patiënten stalen en proefdiermodellen. Anderzijds werd binnen de faculteit revalidatiewetenschappen en kinesitherapie ook een belangrijke component revalidatieonderzoek rond MS uitgebouwd.