Tijdsduur
Deze actie is afgelopen
Delen
Tienerweekend

Waarom deze actie?

De aandoening MS heeft een grote impact op de naasten van de persoon met MS. Tieners met een ouder, broer of zus met MS ondervinden dit dagelijks. Een kwalitatief onderzoek toonde aan dat deze vergeten groep nood heeft aan ondersteuning. Daarom organiseren wij een weekend voor tieners, die een familielid met MS hebben. Dit project wil tieners helpen omgaan met hun zorgen, want samenleven met een persoon met een MS, kan zwaar doorwegen. We creëren een veilige plek voor de tieners waar lotgenotencontact en onbezonnen ravotten voorop staat. We delen nuttige informatie over MS en de symptomen ervan. Zo hopen we de deelnemers tips mee te geven die ze kunnen toepassen in hun dagelijks leven. Ons einddoel: de tieners zich volledig laten ontplooien, tot de tieners zonder zorgen die ze verdienen te zijn. 

Omgaan met je zorgen

Leven met iemand met een chronische aandoening stopt nooit. Wel kunnen we proberen om zoveel mogelijk tieners te begeleiden om op een goede manier om te gaan met hun zorgen. Dit doen we door hen een heel weekend lang te bekrachtigen: informatie over MS geven en lotgenotencontact creëren, zodat ze samen hun verhalen kunnen delen. Maar we laten de tieners ook gewoon activiteiten en uitstappen beleven met lotgenoten, om even alle zorgen van thuis te vergeten. Wij creëren een veilige, zorgeloze en leerrijke omgeving. 

Start je eigen actie!

Het najaar staat vaak in het teken van solidariteit dankzij de De Warmste Week, waarbij heel Vlaanderen wordt opgetrommeld om zich in te zetten voor het goede doel. MS-Liga Vlaanderen is één van de 287 gekozen projecten waar Vlamingen acties voor organiseren tot en met 24 december. De verzamelde fondsen worden in het De Warmste Week Fonds gestoken om de gekozen projecten te ondersteunen. 

Wil jij graag mee vlammen tijdens De Warmste Week? Registreer dan snel jouw actie en zet je in voor MS-Liga Vlaanderen.

Vlam mee zoals Griet

Griet is één van de personen die een actie startte voor De Warmste Week. Zij zal haar creativiteit inzetten om een warme actie op poten te zetten: de verkoop van wenskaarten. 

LogoDWW

Over de organisator

De Warmste Week is de solidariteitsactie van VRT, die jaarlijks wordt georganiseerd in de week voor kerst, van 18 tem 24 december.